Alkmaar, 3 oktober 2013. Denise Gelder probeert genoeg geld bij elkaar te krijgen voor een speciale sportrolstoel, zodat zij e-hockey kan blijven spelen bij het Alkmaarse Vios '82. Dit probeert de 16-jarige Heerhugowaardse te bereiken via het 100rolstoelenproject van het Foppe Fonds opgericht door voetbaltrainer Foppe de Haan. Denise hockeyt sinds een klein jaar bij Vios'82. Ze maakt gebruik van een elektrische rolstoel van de vereniging, maar die valt langzaam uit elkaar. Ze wil graag een rolstoel voor zichzelf, zodat ze nog sneller en beter kan worden. Eentje met vaste hockeystick vanwege haar handicap (spastisch), iets dat de rolstoel die ze nu gebruikt niet heeft.

De sportrolstoelen die bij e-hockey gebruikt worden zijn voor velen onbetaalbaar. Die van Denise gaat totaal 11.684 euro kosten. Daarvan zal een derde door het Foppe Fonds gedekt worden via 100rolstoelen. Dit jaar helpt het 19 kinderen. Normaal betalen gemeenten ook een derde, maar Heerhugowaard weigert omdat het vindt dat Denise wel met een gewone sportrolstoel toe kan. De familie van Gelder houdt allerlei acties voor de eigen bijdrage. Zij hebben al diverse bedrijven en Rotaryclubs aangeschreven. Daarnaast haalt Denise lege flessen op in de buurt en verkoopt ze zelfgemaakte cupcakejes. 

Wie meer over Denise of donaties te weten wil komen kan terecht op de website van 100rolstoelen.

Pin It
Bekeken: 1179x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/