Alkmaar, 11 oktober 2013. Uit onderzoek naar het gebruik van belparkeren is gebleken dat het aantal transacties wat betreft belparkeren is verdubbeld. Met name in de zomermaanden hebben toeristen geprofiteerd van de invoering van het systeem. Wethouder parkeren Elly Konijn: "Het belparkeren zorgt voor gemak. Kleingeld is niet meer nodig en je betaalt nooit voor te veel parkeertijd; door het aan- en afmelden betaal je tot op de minuut nauwkeurig." 

Belparkeren is betalen voor het parkeren met behulp van de mobiele telefoon. Elke parkeerautomaat in Alkmaar is voorzien van een bord met een uniek nummer, een 'zone'. Door naar een speciaal telefoonnummer te bellen of te sms'en en het nummer van de automaat in te toetsen, weet het systeem precies waar je parkeert. Na afloop moet nog een keer naar het nummer gebeld of ge-sms't worden, om de parkeeractie weer af te melden. De rekening voor het parkeren volgt dan thuis.

Meer informatie over belparkeren is te vinden op de website van Gemeente Alkmaar bij het onderdeel Parkeren.

Pin It
Bekeken: 1457x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/