Alkmaar, 17 oktober 2013. Het college van B&W heeft besloten een samenwerkingovereenkomst aan te gaan met de in mei opgerichte Vereniging Vrienden van het Park de Oude Kwekerij. Op de locatie van de voormalige stadskwekerij groeit een nieuw park, met ruimte voor sport en spel, cultuur en natuur. Een uniek initiatief waarbij de gemeente met bewoners en diverse organisaties samenwerkt. Het is het eerste park in Alkmaar waarbij bewoners zelf de hoofdrol spelen bij het bedenken, financieren, aanleggen en onderhouden van het park. Het initiatief voor de aanleg van De Oude Kwekerij is enkele jaren geleden genomen door bewoners uit de drie omliggende wijken. Het college heeft dit idee in 2012 enthousiast omarmd. Inmiddels heeft de locatie de bestemming 'groen', hebben de bewoners de Vereniging opgericht en is er een gezamenlijke visie. Bijzonder is dat de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij en adviesbureau ARCADIS de bewoners ruim een jaar lang ondersteuning hebben geboden.

Binnenkort start de aanleg van de basis van het park; een hoofdwandelpad, drie entrees, doortrekken grenssloot, natuurvriendelijke oevers en een grondwal voor het openluchttheater. Het sportief gebruik van het park wordt verbeterd met een goed bespeelbaar sportveld. In de komende twee jaar werken de Vereniging en de gemeente samen verder aan de parkthema's: een openluchttheater, een educatieve en eetbare tuin, natuurlijk spelen, sport en spel en rust en natuur.

Voor meer informatie, zie de website van Park de Oude Kwekerij of de Facebookpagina van de Vereniging.

Pin It
Bekeken: 1798x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/