Alkmaar, 17 oktober 2013. Het college van B&W kiest er voor om de Kanaalkade weer tweerichtingsverkeer te maken. Daarmee vervolgen B&W de koers die in juli is uitgezet toen de gemeenteraad een principebesluit nam om hiermee in te stemmen en een voorbereidingskrediet beschikbaar stelde. De gemeenteraad wordt nu gevraagd een definitief besluit te nemen. Het nieuwe ontwerp komt tegemoet aan de wens van het college om het busverkeer goed, veilig en zichtbaar te faciliteren in de binnenstad. Er is onder andere gekozen voor het deels laten meerijden van de bus met het autoverkeer en een bushalte wordt verplaatst voor meer overzichtelijkheid. Er wordt 'stil asfalt' gelegd en een aantal huizen zullen van extra isolatie worden voorzien.

De provincie respecteert het besluit van het college, maar zal evengoed een deel van de subsidie terughalen voor het Bus-on-line traject Kanaalkade, dat vroegtijdig afgeschaft zal worden als de gemeenteraad instemt. Uit het meest recente onderzoek van Grondmij over het bustraject blijkt dat rijtijden niet langer zullen worden door de herinrichting en dat betekent geen hogere rekening van Connexxion. Het rapport van Goudappel, in opdracht van de provincie uitgevoerd, berekent echter iets lange rijtijden. De gemeente zoekt een oplossing met Connexxion en de provincie om dit te voorkomen.

Pin It
Bekeken: 1216x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/