Alkmaar/Schoorl, 13 december 2013. Sinds 1996 is de mountainbikeroute in de Schoorlse duinen één van de mooiste en meest uitdagendste van het land. Het was een initiatief van mountainbikevereniging MTB-Noordwest uit Alkmaar, met onder andere hulp van Rabobank Alkmaar e.o. Helaas is deze route tijdens de omvangrijke duinbranden van enkele jaren geleden voor ongeveer de helft beschadigd. De twee partijen zijn een nieuwe sponsorovereenkomst aangegaan die er voor zorgt dat de route omgelegd en onderhouden kan worden.

Als gevolg van de branden in de Schoorlse Duinen zal ongeveer de helft van de huidige route in de toekomst komen te vervallen. Staatsbosbeheer is op dit moment bezig dit gebied om te toveren tot grijze duinen(stuifduinen), een oorspronkelijke landschapsvorm met een hoge natuurwaarde. De route zal daarom in overleg met Staatsbosbeheer verlegd dienen te worden naar gebieden met een minder hoge natuurwaarde.

Met de bijdrage van Rabobank, maar ook alle hulp van de vele vrijwilligers en de bijdragen die MTB-Noordwest heeft ontvangen van de honderden donateurs, partners en overige sponsoren, kan het verleggen van de mountainbikeroute gerealiseerd worden. En net als in 1996 zal de Rabobank vermeld worden op de routemarkering langs de route, daarnaast zal de naam van de Rabobank binnenkort prijken op de zeer gewilde en herkenbare clubkleding van MTB-Noordwest.

Pin It
Bekeken: 980x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/