Alkmaar, 19 december 2013. De fractie van de PvdA heeft met verbazing kennis genomen van berichten dat Fietspoint Stoop op het NS station Alkmaar Centraal, te horen had gekregen dat het over een half jaar moest sluiten. Niet omdat de fietsenstalling zou worden opgeheven, maar omdat deze aan een andere, goedkopere, partij overgedaan zou worden. Die avond is meteen aan het college gevraagd om actief met de NS in contact te treden en op te komen voor deze Alkmaarse ondernemer, die al 37 jaar bij het NS station is gevestigd.

De NS is op zoek naar geld en wil zijn fietsenstallingen, en de service die daarbij wordt geleverd, goedkoper maken. Zij maken hier oneigenlijk gebruik van de mogelijkheid bepaalde werkzaamheden door (deels) gesubsidieerde arbeid te laten overnemen door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

De fractie van de PvdA vindt dat de inzet van gesubsidieerde arbeid alleen maar kan, als dit werk is dat hiervoor niet uitgevoerd werd. Maar in dit geval worden vijf medewerkers werkeloos en komen 'doodleuk' vijf anderen hiervoor in de plaats. Paul Verbruggen: "Hier is duidelijk sprake van zogenaamde verdringing op de arbeidsmarkt. Dit is juist niet de bedoeling van de instroom van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij moeten een aanvulling zijn."

Wethouder Nagengast is opgeroepen in contact te treden met de NS en zich actief in te zetten voor Fietspoint Stoop. Daarnaast is de fractie van zowel de PvdA en de VVD in de 2e Kamer bezig met deze zaak.

Pin It
Bekeken: 1169x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/