Alkmaar, 7 januari 2014. Donderdag 9 januari vindt in Sportpaleis Alkmaar Studie Experience plaats; een gratis, interactieve studiebeurs voor vmbo-, havo-, vwo-leerlingen en mbo-scholieren die door willen studeren. Met meer dan 50 onderwijsinstellingen op mbo-, hbo- en wo-niveau, bedrijven en andere deelnemers met informatie over studiekeuze is er voldoende informatie voor bezoekers om zich te oriënteren op hun toekomst. Het doel van Studie Experience is om leerlingen op een interactieve manier te betrekken in hun studie- en beroepskeuze. Exposanten hebben leuke acties en activiteiten, zodat leerlingen een studie of beroep echt ervaren.

Er komt een moment dat leerlingen een studie- of beroepskeuze moeten gaan maken, maar ze hebben vaak nog geen concreet idee wat zij precies willen. In een vroeg stadium oriënteren en informatie inwinnen is vooral in deze tijd erg belangrijk om verkeerde keuzes te voorkomen.

Tijdens Studie Experience Alkmaar zijn tientallen regionale en nationale mbo- en hbo-instellingen aanwezig, waaronder ROC Horizon College, ROC Kop van Noord-Holland, Hogeschool Inholland en Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast staan er bedrijven, het Ministerie van Defensie en andere aanbieders van studie-coaching, leerwerktrajecten en buitenlandstudies om leerlingen te informeren over wat zij te bieden hebben. Bovendien vindt van 13:00 tot 17:00 uur de BeroepenSpeeddate plaats waar leerlingen in contact kunnen komen met tientallen professionals uit de beroepspraktijk.

De beurs is geopend van 10.00 uur tot 21.00 uur. Om wachtrijen te voorkomen, kunnen ouders en leerlingen zich online aanmelden via de website van Studie Experience. Hier vindt u ook meer informatie over exposanten en activiteiten.

Pin It
Bekeken: 1133x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/