Schoorl, 7 januari 2014. Voor 'Proef Noord-Holland. Op ontdekkingstocht naar het culinaire erfgoed' is historicus Emma Los op zoek gegaan naar wat de culinaire traditie is van Noordhollandse regio's. Zij deelt haar opmerkelijke ontdekkingen tijdens een lezing op donderdagochtend 23 januari in De Blinkerd te Schoorl. Emma Los heeft haar verrukkelijke en verrassende bevindingen in samenwerking met onder meer de bekende culinair fotograaf Remko Kraaijeveld verwerkt tot een kookboek, een historisch werk én een reisgids ineen.

In haar lezing vertelt Emma Los over typisch regionale producten als Langedijker kool en Messeklever. Ze verhaalt hoe sterrenkoks als Thorvald de Winter, Ron Blaauw en Lucas Rive deze in Proef Noord-Holland hebben verwerkt in eigen creaties, daarbij geïnspireerd door recepten uit historische kookboeken van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Eeuwenoude werken die op hun beurt weer een verrassend inzicht bieden in onze culinaire geschiedenis. Door al die verschillende invalshoeken komen de smaken uit het verleden op een bijzondere manier tot leven.

Deze lezing is georganiseerd door Bibliotheek Kennemerwaard in samenwerking met de Historische Vereniging Scoronlo en wordt gehouden op donderdag 23 januari in De Blinkerd te Schoorl, Heereweg 150A. De lezing begint om 10.00 uur. De toegang bedraagt € 3,00. Voor leden van Historische Vereniging Scoronlo is de toegang gratis. Aanmelden kan bij de klantenservice in de bibliotheek tijdens openingstijden. Meer informatie en online aanmelden -hier-.

Pin It
Bekeken: 1204x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/