Alkmaar, 08 januari 2014. Afgelopen zaterdag organiseerde Sport Instituut Tom van der Kolk een kennismakingles judo voor volwassenen. Judoka’s vanaf 5 jaar konden met hun vader, moeder, oom of tante de mat op. Er stonden zelfs twee opa’s paraat om zich de grondbeginselen van judo eigen te maken . Zij kregen die uitgelegd door de judolerares van Van der Kolk, Eveline Boersma. In totaal stonden er ruim 60 “judoka’s” op de mat in de Dojo aan het Klaasbootpad. Er wer valbreken aangeleerd, judo aangeleerd met verschillende spelvormen, krachtoefeningen, en natuurlijk worp- en controle technieken op de grond. Op die manier kwamen meerdere ouders er achter dat het nog niet zo gemakkelijk is om uit een houdgreep te komen, en dat het valbreken best nog lastig is. De kinderen straalden omdat de rollen omgedraaid leken en zij hun (groot)ouders nog heel wat bij konden brengen. 

In Groningen stond dit weekeinde de Alkmaarse junioren-selectie van Tom van der Kolk op de mat tijdens een grote, internationale trainingsstage waar de toppers uit heel Europa bij elkaar kwamen. In Alkmaar werd op een geheel ander niveau gejudood maar met minstens zoveel plezier.

Pin It
Bekeken: 1318x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/