Alkmaar, 08 januari 2014. AZ heeft dinsdag de eerste oefenwedstrijd op het trainingskamp in het Marbella Football Center in Spanje met verlies moeten afsluiten. Het werd 0-1 voor de nummer drie van Belgie: Club Brugge. Toch was het AZ dat de eerste mogelijkheid kreeg de 0-0 van het scorebord te halen. Aron Jóhannsson werd met een pass van  Jeffrey Gouweleeuw de diepte in gestuurd, nam de bal aan en... raakte de lat. Beide ploegen waren daarna aan elkaar gewaagd, maar in de zeventiende minuut wisten de Belgen een zwakke plek in de Alkmaarse verdediging te vinden. Een goed geplaatste hoekschop zorgde ervoor dat Victor Vazquez kon inkoppen en de bal langs AZ doelman De Winter kon krijgen: 0-1. Het werd ook de ruststand. Het complete team, met uitzondering van De Winter werd tijdens de rust gewisseld. Er werden tijdens de tweede helft behoorlijk wat kansen gecreëerd, maar tot scoren kwamen beide ploegen niet meer.