Heerhugowaard, 9 januari 2014. Het is een belangrijk jaar voor De Rijp. Het is het jaar dat Koning Willem Alexander het dorp bezoekt en daar zijn eerste Koningsdag gaat vieren. De Rijp is ook de geboorteplaats van Jan Adriaanzoon Leeghwater en 2014 is uitgeroepen tot Leeghwaterjaar. De Heerhugowaardse troubadour Loek Duinmeyer lanceert ter gelegenheid van het bezoek van de koning het Koningsdaglied "Vertel dat maar in de Rijp". Begin 2015 komt een heel album uit, genaamd 'Loek over Noord-Holland nr. 3', met liedjes uit, voor en over de provincie.

In een voorproefje op Youtube zingt Loek het verhaal over de tegelspreuk 'Vertel dat maar in de Rijp' voor het oude Raadhuis in De Rijp, en vanuit de Grote Kerk met de wereldberoemde Rijper glazen. Er zitten sfeerbeelden in uit het de gemeente en van de 8 oktober-parade van Alkmaar Ontzet 2013. De oud-Hollandse tegelspreuk wordt meestal aangevuld met, 'In Graft weten ze 't al', maar Loek Duinmeijer heeft niet kunnen achterhalen hoe dat ooit is ontstaan.

Pin It
Bekeken: 1315x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/