Alkmaar, 14 januari 2014. Hockeylegende Teun de Nooijer is per 1 maart de nieuwe teammanager van AZ. De 37-jarige Egmonder volgt de onlangs vertrokken Hans Vonk op. Op de website van AZ laat Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart weten de gewenste kandidaat te hebben gevonden: "AZ is een club waar jonge talenten zich kunnen ontwikkelen op zowel technisch als mentaal gebied. Teun gaat als teammanager vooral een belangrijke rol spelen bij de mentale ontwikkeling van onze spelers. Met welke druk krijgen spelers te maken in de top? Hoe kunnen zij omgaan met voor- en tegenspoed? Met zijn enorme bagage als topsporter is hij de ideale persoon om hen op weg te helpen."

De Nooijer beëindigde in 2013 zijn actieve hockeyloopbaan. Met de Oranje hockey mannen behaalde de recordinternational in 453 interlands twee gouden en twee zilveren medailles tijdens de Olympische Spelen, werd hij eenmaal wereldkampioen en won hij zes keer de Champions Trophy. In 2003, 2005 en 2006 werd hij verkozen tot beste hockeyer van de wereld. In december 2013 ontving De Nooijer tijdens het Sportgala de Fanny Blankers-Koen Award, vanwege zijn grote betekenis voor de Nederlandse topsport.

Pin It
Bekeken: 899x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/