Alkmaar, 14 januari 2014. ‘Der Rudi’ is vandaag neergestreken op zijn nieuwe plek in Alkmaar. Het borstbeeld stond tussen de Heul en de Lindegracht, op een miniem naamloos pleintje dat werd omgedoopt tot Rudi Carrell plaats. Het pleintje bevindt zich dan wel vlakbij de plek waar de de carrière van de rasentertainer begon, het oude theatergedeelte van het Gulden Vlies, maar velen vonden het beeld ‘weggestopt’. Vooral aan toeristen uit Duitsland, waar Carrell een legendarische reputatie heeft, was het niet uit te leggen. De Alkmaarsche Courant begon een actie en wist de Alkmaarse politiek zo ver te krijgen dat het beeld verplaats zou worden.

De wens van de meerderheid was dat het borstbeeld op het Canadaplein zou komen te staan. Maar dat stuitte op verzet. Het Canadaplein heet zo omdat de Canadezen daar in 1945 Alkmaar binnenkwamen en ‘der Rudi’ heeft nou eenmaal een bloeiende carriere gehad in ‘het verkeerde land’. Daar veranderde de in 2000 door aan Carell uitgereikte penning van verdienste van de stad Alkmaar en de onderscheiding tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw uit 2001niets aan. Rudi is vanaf vandaag te vinden op het Clarissenbolwerk, vlakbij de Bergerbrug en het Kruithuisje.

20140114 rudi carrell

Pin It
Bekeken: 2333x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/