Alkmaar, 17 januari 2014. In het nieuwe jaar begint HollandSchermen met het aanbieden van rolstoelschermen. Op zondag 9 februari om 13:00 is een demonstratie van dit rolstoelschermen, waarbij alle geïnteresseerden nader kennis kunnen maken met de paralympische sport. De demonstratie vindt plaats op de Tochtwaard.
Door een bijdrage van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) heeft HollandSchermen vier speciale rolstoelen en twee frames kunnen aan schaffen om de rolstoelschermers in vast te kunnen zetten. Hierdoor kan op beide locaties van de schermclub, zowel in Heemstede als in Alkmaar, het rolstoelschermen worden aangeboden. Dit gebeurt tijdens de reguliere lessen en alle leeftijden zijn daarbij welkom. Naast dat schermen een leuke en uitdagende sport is, is het schermen een goede manier om fit te blijven en daarnaast kan rolstoelschermen een belangrijke rol spelen in revalidatietrajecten. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan de techniek van het schermen en aan de algemene fitheid, waaronder motorische coördinatie en stabilisering van bekken, rug, nek en buik. Zittend in de stoel, die op een bepaalde afstand van de andere stoel in het frame is vastgeklemd, beweeg je de romp heen en weer en daag je de tegenstander uit. Meer informatie over het rolstoelschermen vindt u hier.

 

 

Pin It
Bekeken: 1233x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/