Alkmaar, 18 januari 2014. Midden in het hart van De Hout bevindt zich de Stadsboerderij met het ruim 100 jaar oude hertenkamp en het nieuwere kinderboerderij-gedeelte. In de stalruimte is een educatieve ruimte gemaakt die regelmatig ingericht wordt volgens een thema. Woensdag 6 februari om 14.15 uur kunnen belangstellen leren hoe het nou zit met wol en wintervachten van dieren. Dinsdag 19 februari om 10.30 uur is er een buitenschoolse vakantieactiviteit, namelijk de Zuiveldag. Tijdens deze dag wordt alles verteld over het maken van boter en kaas en kunnen kinderen zelf ook een poging wagen. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met Kaasboerderij Zeilzicht.

Op de Stadsboerderij is nog veel meer te zien: konijnen, varkentjes, melkgeiten, pauwen, kalkoenen, diverse kippenrassen en vanaf het voorjaar 2 kalfjes en vele lammetjes. Op de hertenkamp is een roedel damherten te zien, twee lama's, zwarte zwanen en diverse eendensoorten. Buiten het hek staat een voliére met verschillende kooien met diverse vogelsoorten. Langs het hertenkamppad ligt ook de kabouterspeelplaats. In het zomerseizoen is de ontmoetingsweide met schapen en geiten, kippen en cavia's toegankelijk voor publiek.

Pin It
Bekeken: 1310x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/