Alkmaar, 18 januari 2014. Al sinds 3 oktober 2009 wist AZ niet meer te winnen van NAC Breda. Zaterdagavond doorbraken de Alkmaarders die zwakke reeks en wonnen met 3-0. Trainer Dick Advocaat koos voor een gewijzigde basis elf ten opzichte van de eerste competitie helft. Zo startten Viktor Elm, Etiënne Reijnen en Steven Berghuis. Dat ging ten kosten van Mattias Johansson, Johann Berg Gudmundsson en de naar PAOK vertrokken Maarten Martens. AZ opende dominant en probeerde een vroege goal te forceren, waarbij het moest oppassen voor snelle counters van de ploeg uit Breda. Na 23 minuten zette Steven Berghuis AZ op voorsprong. Hij dribbelde vanaf rechts naar binnen en haalde uitstekend uit: 1-0. Op slag van rust verdubbelde Aron Jóhannsson de voorsprong. Een voorzet van Viergever werd bbinnen gekopt door de Amerikaanse IJslander: 2-0.

Na rust was NAC dicht bij een aansluitingstreffer, maar de bal ketste af op de lat. Niet veel later kwam AZ op een comfortabele 3-0 voorsprong. Beerens speelde een aantal verdedigers uit en zorgde ervoor dat opnieuw Berghuis de bal kon binnen glijden. In de 73e minuut waren de Bredanaren opnieuw dicht bij een treffer, maar wederom voorkwam de dwarslat een doelpunt. AZ speelde de wedstrijd rustig uit en kwam nooit echt meer in de problemen. Door de winst opende AZ het nieuwe jaar uitstekend met drie punten en lijkt het klaar voor het bekertreffen met Roda JC. Die wedstrijd wordt dinsdag om 20:45 gespeeld in het Parkstad Limburg Stadion.