Alkmaar, 19 januari 2014. Zaterdag stond de topper tussen koploper Jong Holland en naaste achtervolger OSV op het programma. Inzet was de koppositie in de 3e klasse A, die vooraf werd ingenomen door de Alkmaarders. Het verschil met OSV bedroeg vier punten, maar de Oostzaners hebben nog een inhaalwedstrijd tegen De Zouaven tegoed. Er leek bij de ploeg van Jong Holland net wat meer spanning op de benen te staan dan op die van de Oostzaners. Dat zorgde er, ondanks hard werken, voor dat het allemaal te gehaast en te slordig verliep aan Alkmaarse zijde. Jong Holland probeerde het overvolle middenveld over te slaan, maar de ballen op Brink en Bergman op de flanken misten te vaak lengte en dat maakte het er voor Jong Holland topscorer Bas Blankendaal in het centrum allemaal niet makkelijker op. Na een half uur kwam er dan ook nog eens een vroegtijdig einde aan de wedstrijd van Brink die ook al niet fit begonnen was. Op slag van rust moest de uitstekend keepende doelman Vanblarcum nog even gestrekt op een inzet van OSV, maar verder dan wat afstandsschoten van beide kanten kwam het in de eerste helft niet.

Direct na rust schoot Jong Holland uit de startblokken. De ingevallen Termaat zorgde voor veel onrust en het werd almaar drukker voor het doel van OSV-doelman Heeren. Blankendaal mikte net naast en niet veel later voorkwam Heeren een treffer van opnieuw Blankendaal. Na 52 minuten leek de Alkmaarse formatie op voorsprong te komen. Leek, want tot tweemaal toe werden inzetten van Wijnker en Blankeldaal op de doellijn gepareerd. Niet veel later kreeg wederom Blankendaal een uitstekende mogelijkheid, maar de bal verdween centimeters naast. Het doelpunt kon niet uitblijven en die viel ook na 69 minuten. Een vrijetrap van Kuiper belandde per toeval op het hoofd van invaller Termaat en vloog binnen:1-0. OSV was even van slag maar ging met lange ballen opzoek naar de gelijkmaker. Dat leverde weinig op, maar met nog 10 minuten te gaan sloeg de ploeg uit Oostzaan vanuit het niets toe. Een kopbal van dichtbij kon nog worden gered door Vanblarcum, maar op de rebound had de Alkmaarse doelman geen antwoord: 1-1. In de extra tijd voorkwam Vanblarcum erger door een vrijtrap fraai uit de hoek te tikken. Eindstand werd daarmee bepaald op 1-1, een uitslag waar beide ploegen mee konden leven.