Alkmaar, 20 januari 2014. Er lijkt dit seizoen een vloek te rusten op de laatste minuut van een wedstrijd voor de Alkmaarse Rugby U.F.C.. Een groot aantal wedstrijden werd in de slotfase verloren en zo ook zondag, uit tegen het 2e team van Den Haag. Na een ruststand van 15-0 in het voordeel van de hofstedelingen was de tweede helft voor Alkmaar. In blessuretijd verloren de Alkmaarders nipt met 21-19. Alkmaar speelde duidelijk sterker dan de laatste tijd, maar moest toch toestaan dat Den Haag een strafschop op de palen mocht nemen na buitenspel van Alkmaar. Het leder werd door de Haagse kicker feilloos tussen de palen geschoten waarna Den Haag met 3-0 aan de leiding ging. Even later werd de bal met een slim kickje over de Alkmaarse defensie geschoten waarna Wolff de aanval met een ongeconverteerde try in de hoek van het veld afrondde namens de Hagenaren. Tegen het einde van de eerste helft ging het weer mis. Na een goede break van de Haagse center werd de bal doorgespeeld naar Vink die een try tussen de palen wist te scoren en zo de ruststand bepaalde op 15-0.

De tweede helft verschilde totaal van de eerste helft. Een serie goede aanvallen werd doorgezet en uiteindelijk wist Verhofstad een try in de hoek van het veld te scoren. Boogert mistte helaas de moeilijke conversie, maar Alkmaar was terug in de race met 15-5. Alkmaar bleef aanvallen, maar het duurde nog een kwartier voor er weer gescoord kon worden. De ploeg uit Alkmaar had al een tijdje duidelijk het veldoverwicht en uiteindelijk brak Kipp met een aanval door het midden door en scoorde een try. Boogert lukte het dit keer wel om de conversie te benutten en Alkmaar was terug gekomen tot 15-12. Den Haag scoorde tussen het aanvalsgeweld van Alkmaar nog een strafschop, waardoor ze uitliepen naar 18-12. Kipp kon met brute kracht de laatste centimeters overbruggen voor de Alkmaarders en scoorde een try tussen de palen. De makkelijke conversie was voor Boogert een prooi en het werd 18-19. In de slotfase slopen de zenuwen in de ploeg uit Alkmaar, waardoor er drie onnodige strafschoppen werden weggegeven. Ook de Haagse kicker bleek last van de zenuwen te hebben want hij mistte de eerste twee volledig. In de blessure tijd wisselden de Hagenaren hun kicker en die had de zenuwen wel onder bedwang. Hij wist de palen te vinden en bepaalde de eindstand op 21-19.