Alkmaar, 21 januari 2014. Na een prima opening, echter zonder doelpunten, liet Plubos de thuisploeg in de wedstrijd komen en kwam zelfs 2-0 achter. Een groot deel van de selectie functioneerde op halve kracht; traag, vermoeid en zonder cohesie kwam het team over. 'Hebben jullie allemaal een jetleg ofzo?' riep coach Ron Admiraal machteloos. De lange reis zou best de reden kunnen zijn geweest. Na rust pakte de ploeg het op karakter op en boog de stand uiteindelijk om naar een 2-4 voorsprong, waardoor het toch 3 punten mee naar huis kon slepen.

Meteen vanaf de aftrap zette Gelre druk op de achterste linie en kon Plubos direct profiteren, al leverde het geen score op. Er volgden meer mooie kansen, maar weer zonder resultaat. Bij FC Gelre groeide dan ook het vertrouwen en dat leverde een 2-0 stand op. Vlak voor rust scoorde Mirjam van Dijk voor Plubos, al was even spannend of de op de lijn staande scheidsrechter goedkeuring zou geven, want de bal was snel van de lijn gewerkt.

Met een 2-1 achterstand en een goede teambespreking kwam Plubos de kleedkamers uit. Het regende daarna kansen. 'Hoeveel kansen heb je nodig', werd zelfs door de scheidsrechter gemompeld, want een megakans voor leeg doel bleef onbenut door Caitlin Lagrand. Na negen minuten tweede helft vond Mirjam van Dijk eindelijk het doel op aangeven van Amy Visser. Zes minuten voor tijd kon Lagrand revanche nemen en punterde de 2-3 binnen na een snelle aanval van Jocelyn Louhatapessy. Het verwachte eindoffensief van de thuisploeg bleef uit. Pluijmers stelde winst veilig met 2-4 en er werd gecontroleerd uitgespeeld. Een vermoeidende wedstrijd, maar wel drie punten waard.

In de Eredivisie staat FC Plubos nu zesde van de elf, stevig in de middenmoot met enige marge op de ploegen eronder. FC Gelre is terug te vinden op de negende stek.