Alkmaar, 21 januari 2014. AZ heeft zich dinsdagavond weten te plaatsen voor de halve finale van het KNVB bekertoernooi. Het versloeg in Limburg Roda JC met 0-2. Na een afwachtend begin kreeg de ploeg van nieuwbakken trainer Jon Dahl Tomasson een enorme mogelijkheid. De vlugge Hupperts schonk Paulissen een niet te missen kans, maar hij faalde in de afwerking. AZ trok langzaam het initiatief naar zich toe en kwam na ruim een half uur spelen op 0-1. Een corner van Beerens belandde op het hoofd van Wuytens. Via twee verdedigers van Roda JC viel de bal enigszins gelukkig binnen: 0-1. De ploeg van Dick Advocaat gaf de Limburgers weinig ruimte en die kwamen dan ook niet verder dan wat afstandsschoten. Met een 0-1 voorsprong gingen de Alkmaarders dan ook de rust in.

De eerste grote mogelijkheid in de tweede helft was voor AZ. In de 51e minuut speelde de Limburgse-doelman de bal in de voeten van Berghuis. Berghuis bediende op zijn beurt Jóhannsson, maar die was iets te overmoedig met een lob waardoor de bal over het doel ging. Roda leek meer grip op de wedstrijd te krijgen, totdat de Hongaar Németh een rode kaart kreeg na 57 minuten. De spits van de Limburgers werd licht vastgehouden door Gouweleeuw en ging eenvoudig liggen. Scheidsrechter Güzübüyük gaf echter geen strafschop, dit tot woede van Németh. Hij sprintte richting de leidsman en gaf deze een bodycheck, waarop de arbiter rood gaf. 2 minuten later besliste Jóhannsson de wedstrijd in het voordeel van AZ. Een lange bal werd verlengd door Elm en de spits van AZ werkte de bal koelbloedig binnen: 0-2. AZ vergat de score op te schroeven, maar kwam nooit meer in de problemen. Door de overwinning zitten de Alkmaarders bij de laatste 4 in het bekertoernooi. De tegenstander in die halve finale wordt woensdag bekend gemaakt.