Alkmaar, 22 januari 2014. Op initiatief van Ondernemend Alkmaar en de Bedrijfskring Heerhugowaard start vandaag het Energie Platform regio Alkmaar als energiepartner voor het MKB in de regio. Het bedrijf Datacenter Noord-Holland is woensdag 22 januari symbolisch als eerste aangesloten op energie die via EPA wordt geleverd. Op deze dag vond ook een persconferentie plaats. De grote belangstelling van het midden- en kleinbedrijf in de regio Alkmaar om mee te doen, heeft het EPA positief verrast. Er wordt dan ook verwacht dat snel nog meer bedrijven zich bij het EPA aansluiten om gebruik te maken van de concrete hulpmiddelen om fors op de energierekening te besparen en tegelijkertijd het energiegebruik te verduurzamen.

EPA-voorman Gerard Fit: "Ondernemers willen juist in deze tijd helderheid en transparantie als het gaat om energielevering. Natuurlijk speelt geld daarbij ook een belangrijke rol. Bedrijven willen zoveel mogelijk kosten besparen." EPA biedt met zijn partners doorgaans tarieven die voordeliger zijn dan van de traditionele leveranciers: EPA heeft geen winstoogmerk en inkoop van energie geschiedt collectief. Naast transparantie spreekt ook het streven naar verduurzaming steeds meer bedrijven aan."

Gemiddeld kunnen ondernemers via het EPA direct ruim 13% op hun energierekening besparen. Er komen zelfs uitschieters tot 25% voordeel voor. Het EPA adviseert deelnemers over de mogelijkheden voor energiebesparing en om zelf energie op te wekken. Uit recent onderzoek bij het MKB in heel Nederland blijkt dat er gemiddeld 19% energie kan worden bespaard met investeringen die binnen 2 jaar zijn terugverdiend. Investeringen in zonenergie worden al binnen 10 jaar terugverdiend.

Het initiatief in de Alkmaarse regio borduurt voort op het succes van de Energie Coöperatie West-Friesland en wordt aangestuurd vanuit deze organisatie. De initiatiefnemers van het EPA zijn Ondernemend Alkmaar en de Bedrijfskring Heerhugowaard, mede ondersteund met financiële bijdragen van de gemeente Alkmaar en de provincie Noord- Holland. Al deze partijen hebben de ambitie om, met dit initiatief, het MKB te helpen een bijdrage te leveren aan de realisering van de klimaatdoelstellingen en dat met lagere eigen kosten.

Meer informatie op de website van EPA Alkmaar

Pin It
Bekeken: 1397x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/