Alkmaar, 22 januari 2014. HDC Media houdt zondag 26 januari van 10:00 tot 17:00 uur in het hoofdkantoor aan de Edisonweg 10 de Vitaliteits-en Zorgbeurs. De gemeente heeft grote waardering voor haar 50-plus inwoners en stelt ze graag in de gelegenheid de beurs gratis te bezoeken en ondertussen te genieten van een kop koffie/thee en een gevulde koek. Vrijkaartjes zijn -hier- beschikbaar. Onder de noemer Zilveren Kracht geeft het college prioriteit aan beleid dat is gericht op de inzet van de kracht, hun vitaliteit, hun kennis, kunde en levenservaring van 50-plussers.

"De beurs geeft veel informatie over invulling van vrije tijd, maar ook over mogelijkheden om (weer) aan het werk te gaan. Of over welke mogelijkheden voor oudere werklozen open staan, betaald of als vrijwilliger. Die informatie moet voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar zijn", aldus één van de twee wethouders Ouderenbeleid Victor Kloos (OPA). Samen met zijn collega-wethouder Jan Nagengast (CDA) is hij op de beurs aanwezig om persoonlijk toelichting op Zilveren Kracht te geven. 

Wethouder Anjo van de Ven (OPA), onder andere verantwoordelijk voor Wmo, is ook aanwezig op de beurs. Haar aandacht gaat vooral uit naar de Zorg. Met ingang van 1 januari 2015 is de uitvoering van de wet Wmo de verantwoordelijkheid van de gemeente. De wethouder legt daarbij de nadruk op Slimmere Zorg, een project dat met name door middel van de bijbehorende website alle bij de zorg betrokken partijen oproept met innoverende ideeën te komen voor betaalbare zorg: "We moeten met elkaar de zorg anders en beter organiseren. Alkmaar doet dat door verbinding te zoeken tussen alle betrokken partijen: zorgaanbieders en – verzekeraars, domoticaspecialisten, vrijwilligersorganisaties én cliënten".

Pin It
Bekeken: 1153x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/