Heerhugowaard, 22 januari 2014. Het nieuws bereikte zelfs Hart van Nederland: de overlast veroorzaakt door hangjongeren bij Sizzling Salsa. Dansschoolhouder Marianne Greiner is het na de escalatie van vrijdag zat en vertrekt bij wijkcentrum Mediaan om haar lessen voort te zetten op een andere, aanvankelijk geheime locatie. De jongeren zorgden al maanden voor enige overlast bij het pand, met daarin ook appartementen. Ze kwamen dan binnen hangen, bijvoorbeeld omdat het koud was. Het was rond de vakantie rustiger, maar een aantal weken geleden verergerde de situatie snel doordat zij met hun gedrag de lessen passief en soms actief verstoorden, of vervelende grappen uithaalden. Een docent heeft toen een keer een jongen de deur uitgezet en dat kreeg een grimmig vervolg. Vrijdag 17 januari kwam hij met een groep van ongeveer twintig terug. De politie moest de aanwezige docenten uiteindelijk naar huis begeleiden.

Een online reactie van Han ter Heegde, burgemeester van Heerhugowaard, leverde veel reacties op uit de buurt vanuit ontevreden bewoners, maar ook een aantal jongeren en hun ouders. Wat wel duidelijk was, is dat het niet duidelijk is welke jongeren nou echt voor problemen zorgen. Naar aanleiding van alle reacties reikten een aantal jongeren de hand en zo kwam er dinsdag een gesprek tussen de burgemeester, de al betrokken jeugdwerkers, de jeugd en de gedupeerden. Alleen was het voor de welwillende jongeren, die overigens niet bij de groep die verhaal kwam halen lijken te horen, maar bij een groep die het centrum activiteiten heeft, erg teleurstellend dat er van de ontevreden bewoners niemand was.

Dat de dialoog aangegaan wordt is een goed teken, al is het de vraag of de echte raddraaiers zich ook maar iets van alle commotie aan zullen trekken. Sizzling Salsa gaat de verdere ontwikkelingen ieder geval niet afwachten.

Pin It
Bekeken: 1308x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/