Broek op Langedijk, 24 januari 2014.  Woensdag startte de gemeente op het Havenplein in Broek op Langedijk met bodemsanering, in samenwerking met eigenaar Ten Bruggekate van de verontreindigde grond. Deze sanering duurt enkele dagen en zal verkeersoverlast opleveren. De kruising met de Dorpsstraat is afgesloten tot de werkzaamheden klaar zijn. 

Enige tijd terug is er ernstige bodemverontreiniging met minerale olie geconstateerd. Deze verontreiniging is onderzocht en werd niet spoedeisend verklaard, aangezien de volksgezondheid en het milieu niet direct in het gevaar zijn. De oorzaak is een lekkende ondergrondse tank die voor het pand Havenplein 19 ligt. In totaal liggen er voor het pand Havenplein 19-21 drie tanks in de grond.

De lekkende tank (in de openbare weg) zal opgegraven en verwijderd worden en de overige twee tanks (tegen de gevel) worden, om schade te voorkomen aan de panden, alleen schoongemaakt en daarna afgevuld met zand. Beide saneringstypes zijn afdoende om verdere bodemverontreiniging door de tanks te voorkomen. Daarnaast zal ook de zwaar vervuilde grond worden verwijderd.

 20140124 sanering langedijk 1

 

Pin It
Bekeken: 1125x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/