Alkmaar, 24 januari 2014. Onlangs heeft het Alkmaars college een omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van zes appartementen in een dubbel woonhuis aan de Stuartstraat 60. De fractie van GroenLinks is hierover verbaasd, aangezien de Spoorbuurt zich kenmerkt als een zeer dichtbebouwde wijk, waarin uitbreiding van het aantal woningen wat GroenLinks ongewenst is. Het Bestemmingsplan Alkmaar Zuid-West, waar de Spoorbuurt onder valt, is er dan ook op gericht om het bestaande karakter en de kwaliteiten van deze compacte wijk te behouden en te beschermen.

Uitbreiding van woonhuizen tot appartementen ligt wat GroenLinks betreft in deze wijk niet voor de hand. Het college erkent dit ook. In haar beantwoording op de participatiereacties op het bestemmingsplan schreef zij destijds zelfs dat het creëren van zelfstandige woonruimten in strijd is met het bestemmingsplan. Het zou daarnaast volgens het college aanzienlijke toename van parkeerdruk, geluid en overige belasting kunnen opleveren. GroenLinks wil dan ook graag motivering voor het afwijken van de conserverende koers van het bestemmingsplan en dat het college met veel aandacht kijkt naar de bezwaren die binnenkomen op de omgevingsvergunning voor de Stuartstraat 60.  Daarnaast wil de fractie graag dat er duidelijkheid komt over waar in de stad woningscheiding gerealiseerd mag worden, en onder welke voorwaarden, aangezien het dit wel vaker ziet gebeuren.

Pin It
Bekeken: 1280x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/