Alkmaar, 24 januari 2014. De politie heeft donderdagmiddag op de Koelmalaan in Alkmaar brom- en snorfietsen staande gehouden voor een verkeersveiligheidscontrole, onder andere met de rollentestbank. In de avond werd er op de Oude Kanaaldijk een tweede controle gehouden, nabij het viaduct van de Huiswaarderweg. Hier werden ook een aantal fietsers bekeurd voor het rijden zonder licht. Een bestuurster van een bromfiets wilde kennelijk de controle op de Koelmalaan ontwijken en viel daarbij. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis en kon dit korte tijd later gelukkig weer verlaten. De exacte oorzaak van dit ongeval wordt onderzocht.

Op de Koelmalaan bleken 16 van in totaal 67 brom- en snorfietsen te hard te kunnen rijden. De eigenaren waarvan hun voertuig een te hoge constructiesnelheid bleek te hebben kregen hiervoor een proces-verbaal. Drie van de voertuigen mochten niet meer gebruikt worden tot zij aangepast en goedgekeurd zijn. Daarnaast bleken drie bestuurders niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Eén bromfiets bleek technisch in slechte staat en had geen werkende achterrem. Dit in combinatie met een te hoge constructiesnelheid is levensgevaarlijk. 

Tussen 18.30 en 21.30 uur werd er gecontroleerd op de Oude Kanaaldijk nabij het viaduct van de Huiswaarderweg. Hier werden 24 brom en- snorfietsen op de rollentestbank gezet. Negen bleken teveel vermogen te hebben. Daarnaast werden nog vijf fietsers bekeurd, omdat zij onverlicht over straat reden.

Pin It
Bekeken: 1041x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/