Alkmaar, 17 januari 2014. Donderdagmiddag vond in het Willem Blaeu College de "Kick-Off" plaats van de EnergyChallenges, een wedstrijd voor leerlingen van het basis en voortgezet onderwijs om slim om te gaan met energie en afval. Wethouder duurzaamheid Jan Nagengast (CDA) liet samen met de leerlingen en met een druk op de knop de EnergyChallenges  feestelijk van start gaan. Tijdens de Kick-Off presenteerden de deelnemende scholen zich met een zelfgemaakt filmpje, het programma werd gepresenteerd door Joris Putman, acteur uit Goede Tijden Slechte Tijden en presentator van het programma Green Tech. 

EnergyChallenges daagt jongeren op school uit om bewust met energie en afval om te gaan. De deelnemende scholen strijden tegen elkaar door diverse opdrachten zo creatief en efficiënt mogelijk uit te voeren. Zij kunnen zo sterren verzamelen waarmee zij naar Awards kunnen dingen. Daarnaast wordt er gekeken welke school het meest energiezuinig is en waar het beste met afval wordt omgegaan. In juni 2014 bepaalt een onafhankelijke jury welke scholen het best gepresteerd hebben. Criteria voor het toekennen van de prijs zijn zowel kwantitatief (relatieve besparing) als kwalitatief (gedrag, originaliteit).

Het belangrijkste doel van EnergyChallenges is het ontketenen van enthousiasme en het vergroten van kennis over energie en afval en verantwoorde omgang te stimuleren en dat lukt goed. En ontstaat ook meer interesse in opleidingen op dit vakgebied. De EnergyChallenges worden voor het eerst gehouden in Noord-Holland. De gemeente Alkmaar nam hiertoe het initiatief. In Noord-Nederland is de Challenge al langer actief. De Challenges worden ondersteund door overheden en bedrijven als Provincie Noord-Holland, Gemeente Alkmaar, EnergieService Noord-West, GP Groot, Schouten Techniek en INHolland.

 

Pin It
Bekeken: 2412x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/