Alkmaar, 27 januari 2014. De Onafhankelijke Partij Alkmaar vindt het jammer dat het historische Witte Kerkje in Oudorp haar deuren moet sluiten voor gebedsdiensten en verkocht gaat worden. OPA- raadslid Dominique Dubois: "Dat kerken samen kerkgebouwen gebruiken voor hun gebedsdiensten om zo de kosten van de gebouwen te kunnen delen, is begrijpelijk. Daar moet je anno 2014 voor openstaan. Maar dat een Kerk, en zeker een Rijksmonument verkocht moet worden, dat gaat OPA toch wel aan het hart".

OPA pleit er dan ook voor dat het kerkje een herbestemming krijgt die past bij de cultuurhistorische waarde van het gebouw en die ook past in het mooie en beschermde dorpsgezicht van Oudorp. Daarom heeft OPA schriftelijke vragen gesteld aan het college, om aan te dringen op een passende herbestemming. De eventuele koper zou het sieren er aan te denken dat er al sinds de 11de eeuw op deze plaats een kerk was. Historisch heeft de locatie zowel voor Oudorp als voor Alkmaar belangrijke waarden, die niet verloren mogen gaan.

In de Alkmaarse binnenstad zijn ook kerken, bijvoorbeeld de Grote of St. Laurenskerk en de Kapelkerk, die niet meer als hoofdbestemming godsdienstbijeenkomsten hebben, maar wel door hun akoestiek en monumentale waarde een mooie herbestemming hebben gekregen. "Het zou zeer wenselijk zijn als dit ook voor dit stukje religieus erfgoed in Oudorp gerealiseerd kan worden, aldus Dominique Dubois.

Pin It
Bekeken: 1466x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/