Alkmaar, 27 januari 2014. In december 2013 is het aantal WW-uitkeringen in Noord-Holland Noord verder gestegen ten opzichte van november, maar bleef onder de landelijke stijging. Ook over het gehele jaar was de stijging lager dan landelijk. In december 2013 is het aantal WW-uitkeringen in Nederland gestegen met 4,5%. In Noord-Holland Noord was de stijging 3,2%. De stijging van het aantal WW-uitkeringen over 2013 verschilt sterk. In Noord-Holland Noord kwam de stijging met ruim 28% iets lager uit dan de landelijk gemiddelde van 29%. Ook is er verschil tussen gemeenten onderling.

De stijging van het aantal WW'ers trof aanvankelijk vooral de bouwsector, zowel regionaal als nationaal. In 2013 werden ook andere sectoren duidelijk harder getroffen. Met name in de sectoren Zorg & Welzijn, Handel en Horeca nam het aantal WW-uitkeringen het afgelopen jaar toe.

Het UWV bracht een sectoranalyse over de procesindustrie uit, waaruit blijkt dat het aantal vacatures hierin weer aantrekt. De vacaturemarkt in vooral de chemie lijkt zich sinds 2012 te herstellen. De voedings- en genotmiddelenindustrie, al is die niet zo sterk vertegenwoordigd in Noord-Holland Noord, volgt naar verwachting in de loop van dit jaar. Naar verwachting zullen bedrijven de komende jaren vooral moeite ondervinden bij het werven van gekwalificeerde procesoperators en monteurs op de hogere mbo-niveaus. Ook hoogopgeleide procestechnologen komen meer in trek.

Pin It
Bekeken: 986x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/