Woensdag 21 juni is om 15:30 uur de officiële kick-off van het unieke openbare kunstproject Baanbrekende Brokken. Plaats van handelen: hoek Noorderkade / Noorderstraat. Elejan van der Velde neemt dan de regie over zijn beeldend kunstproject, daar waar eens een autobandenzaak stond en daarna maanden een opslagplaats was voor stenen en zand.

Elejan van der Velde was de derde 'Artist in Residence' van het Creatorium, gevestigd aan de Pettemerstraat 15. In zijn onderzoeksmaand ging hij op zoek naar de verhalen achter Overstad, vooral de hoek van de Noorderstraat en de Noorderkade. Het hele gebied, inclusief de Ringersfabriek, heeft een bijzondere geschiedenis, en Elejan wilde het extra waarde geven met placemaking:  kunst in de openbare ruimte als pionier en voorhoeder voor een gebied.

Toen Elejan in maart zijn plannen presenteerde aan gebiedsontwikkelaar BPD en Gemeente Alkmaar reageerden beide partners zeer enthousiast.  De gemeente toont met haar steun voor Baanbrekende Brokken vertrouwen in de artistieke impuls die Creatorium Alkmaar wilde geven. Het project word verder mogelijk gemaakt door Stadsstrand De Kade, Ooms, Boy Limmen, Stichting UNIT 1, HAL 25, Vuur in Staal en Stichting Klamp Art.
Pin It
Bekeken: 2621x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/