Deze week belandt het Mantelzorg Magazine bij iedereen in de gemeente Alkmaar in de bus. Wethouder van de Ven overhandigde donderdag, de Dag van de Mantelzorg Alkmaar, persoonlijk een exemplaar aan mevrouw Appelman. In het blad staan verhalen uit de praktijk en tips voor mantelzorgers. Ook is er aandacht voor nieuwe en slimme ondersteuning zoals Max Mobiel of en mantelzorgapp Nettie.

Mantelzorgers spelen een belangrijke rol in het leven van degene aan wie ze hulp bieden, zoals partner, ouder, kind of andere naasten. Vaak komt de hulp voort uit een gezondheidsprobleem dat de kop opduikt en dan zien de mantelzorgers hun inzet als vanzelfsprekend, ondanks dat het een zware belasting kan zijn.

In Alkmaar zijn er diverse organisaties en faciliteiten die mantelzorgers ondersteunen, zoals het Mantelzorgcentrum, lotgenoten contactgroepen, een mantelzorgmakelaar of een maatje die af en toe de zorg overneemt. Maar er ook dagbesteding, begeleiding en kortdurende opvang in het Respijthuis.

Wethouder Van de Ven gaat regelmatig op bezoek bij inwoners: "Ik wil graag met eigen ogen zien en horen hoe inwoners de ondersteuning van de gemeente in de praktijk ervaren. Ik heb al veel bijzondere mensen mogen ontmoeten en mooie verhalen gehoord. Mensen die er samen alles aan doen om er voor elkaar te zijn, elkaar te helpen, te verzorgen. Zij vinden het de normaalste zaak van de wereld."

"Maar er is ook een keerzijde. Wat als de hulp onmisbaar wordt en te zwaar?Dan moeten wij als gemeente zorgen dat er voldoende voorzieningen zijn waar mensen hulp kunnen vinden", vervolgt Van de Ven. "Dit magazine is een mooie inspiratiebron over de verschillende mogelijkheden binnen Alkmaar.”

Als blijk van waardering voor mantelzorgers verstrekt de gemeente jaarlijks het Mantelzorgcompliment, speciaal voor mantelzorgers. Het gaat hierbij om een waardering van 200 euro per zorgontvanger.  Informatie en het aanvraagformulier staan op alkmaar.nl en zijn verkrijgbaar bij het Mantelzorgcentrum. Aanvragen voor dit jaar kan nog tot 31 december. (foto: J. Jong)
Pin It
Bekeken: 2816x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/