De vervanging van het afgebrande Zwembad De Beeck in Bergen wordt misschien wel gebouwd in de Alkmaarse westrand, nabij Sportcomplex De Meent. Dit blijkt volgens het NHD uit een vergadering van de Bergense politieke partijen.

De Bergense CDA-fractievoorzitter Danny Zwartjes vond dat er niet alleen moest worden nagedacht over de herbouw van Sportcomplex De Beeck, maar ook over een schaalvergroting van het zwembad, waar de hele regio van kan profiteren.

De sporthal moet volgens Zwartjes weer in het hart van Bergen komen, maar dat grotere zwembad zou best meer centraal in de regio mogen worden herbouwd, bijvoorbeeld nabij De Meent. Zwartjes ziet het als een gemiste kans als niet met gemeente Alkmaar overlegd wordt over de mogelijkheden.

Wethouder Peter van Huissteden ging nog niet echt in op Zwartjes' suggestie in. Hij wil graag eerst onderzoek laten doen in de complexe materie. VVD, D66 en Gemeentebelangen BES willen gewoon weer een zwembad in Bergen, maar GroenLinks is wellicht geïnteresseerd en ook Bergen Lokaal.

Bergen Lokaal wil bij eventuele verplaatsing volgens het NHD wel rekening houden met geluiden uit Egmond aan Zee. Na de sloop van Zwembad De Watertoren medio 2008 zijn wensen naar voren gekomen om een nieuw zwembad in het dorp te laten bouwen.

 

 
Pin It
Bekeken: 3057x