Frans Snel, kamerverhuurder van de Achterdam (het Alkmaarse hoerenstraatje) staat komende dinsdag 5 december bij de Alkmaarse rechter. Niet omdat hij iets fout heeft gedaan, maar omdat hij het oneens is met de gemeente Alkmaar. Die wil dat de leeftijdsgrens voor prostituees wordt opgetrokken van achttien naar 21 jaar.

De gemeente is doof voor de argumenten van Snel dus moet de bestuursrechter uitkomst brengen. “Door het achttien-, negentien- en 20-jarigen onmogelijk te maken hun geld te verdienen in de (legale) prostitutie, worden ze de illegaliteit ingedreven. Ze gaan toch het werk doen, maar dan buiten het zicht van alle instanties zoals de GGD. Met alle mogelijke risico’s van dien, gezondheidsrisico’s voorop.”, zo betoogd hij.

“De veelgehoorde reden om de leeftijdgrens te verhogen, is dat daarmee mensenhandel kan worden tegengegaan. Maar nog afgezien van de vraag of de gepresenteerde cijfers over uitbuiting correct zijn, is het een drogreden. Want, en dan citeer ik ombudsvrouw voor sekswerkers Metje Blaak: “Een crimineel of een loverboy gaat echt niet wachten tot ze 21 is, die zet haar gewoon ergens illegaal neer, zodat niemand erbij kan.”

Dat Snel zelf belang heeft bij zoveel mogelijk huurders lijkt voor de hand te liggen en speelt wellicht ook een rol, maar er zijn tal van specialisten die de verhoging van de leeftijd ook niet zien zitten. "Het is bekend dat er veel vraag is naar jonge meisjes van achttien jaar.  Als je deze groep helemaal geen plaats geeft (..), dan zullen zij van de radar verdwijnen. De vraag is namelijk niet weg.”, stelt Marije van Stempvoort, beleidsmedewerker van Humanitas Prostitutie Maatschappelijk Werk.

De ondernemer is vooral boos over de betutteling: “Ik stel mij dan ook op het standpunt van iemand die de achttienjarige leeftijd heeft bereikt en daarmee volgens de Nederlandse wet volwassen is, zelf mag en kan beslissen of hij of zij de prostitutiebranche ingaat. Daarenboven valt het buiten de bevoegdheid van de gemeenteraad om een leeftijdsgrens te stellen."

(door Arno Ruitenbeek, NZG-journalisten)
Pin It
Bekeken: 3928x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/