De dames van DAW hadden zaterdagavond in de Hoornse Vaart niet hun beste avond. Wiekslag, dat vrij hoog geklasseerd staat, was geen onontkoombaar obstakel, zoals de ranglijst wel doet vermoeden, maar de wedstrijd leek een kopie van de eerste confrontatie. Het werd 1-3.

Ook nu weer weinig doelpunten met veel kansen voor de DAW-dames. Vooral het missen van kansrijke momenten voerde de boventoon, al had ook Wiekslag moeite om de verdediging te passeren. Het eerste kwart eindigde in 0-1, het tweede in 1-1 dankzij Linda Schenk en het derde in 1-2.

In het vierde kwart wist Wiekslag toch nog tijdens vier overtalsituaties de voorsprong met een doelpunt te vergroten. Gezien het wedstrijdverloop en de resterende tijd was het een praktisch onoverbrugbare opdracht om nog met een goed resultaat de wedstrijd te eindigen.

Als de DAW dames met een gerust gevoel het nieuwe jaar in willen gaan, moeten zij zaterdag winnen tegen het laag geklasseerde Dordrecht. Dit moet lukken als iedereen op niveau speelt.

DAW D1 staat negende met zeven punten uit acht wedstrijden en begint de aansluiting met het middenveld te missen. De nummers 10 en 11 staan nog binnen schootsbereik.
Bekeken: 2048x