Na het recordjaar 2016 heeft Stedelijk Museum Alkmaar zijn landelijke bereik en betekenis kunnen bestendigen. De organisatie verwacht het jaar 2017 af te sluiten met totaal 60.000 bezoekers en wijt het doorlopende succes aan een sterk tentoonstellingsaanbod.

De tentoonstelling over verzamelaar Wim Selderbeek (Sluijters, Toorop, Bergense School) zorgde voor goedbezochte zomermaanden en de huidige tentoonstelling over de 17e eeuwse Alkmaarse schilder Emanuel de Witte wordt hoog gewaardeerd zowel door bezoekers als alle landelijke (dag)bladen.

Uit analyse blijkt dat bezoekers uit alle provincies komen en dat ook buitenlandse bezoekers het museum beter weten te vinden. In het gastenboek werd onder meer geschreven: “Remarkably interesting, fabulously curated!” en “Wat een verrassende tentoonstelling, ik kom zeker terug!”.

In 2018 staan weer opmerkelijke exposities op stapel. Vanwege de 500ste verjaardag van de Grote Kerk Alkmaar worden van 17 februari tot en met 10 juni meesterwerken getoond uit de Gouden Eeuw van Salomon van Ruysdael en Pieter Saenredam. De twee schilderden de kerk meermalen.

Van 30 juni tot en met 28 oktober is er een prikkelende expositie over de veranderende wereld van De Koe en vanaf 24 november is de allereerste overzichtstentoonstelling te zien van kunstenaar Piet van Wijngaerdt, de grondlegger van de Bergense School.

Tot en met 2 april 2018 is Places of Worship van Thomas Struth nog te bezichtigen. Kijk voor alle informatie op stedelijkmuseumalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2586x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/