De waterpolodames van DAW zijn vastberaden om de middenmoot van de 2e Bondsklasse A te bereiken en wisten daarvoor zondag een belangrijke overwinning te behalen. Het werd in Gouda 3-4 tegen Donk 3.

DAW begon geconcentreerd aan de wedstrijd en sloot het eerste kwart af met 0-1.  Donk wist na 0-2 een aanvalsfout af te straffen en zette de stand aan het einde van de tweede kwart op 1-2.

In de derde periode trok Donk de stand gelijk tijdens een tijdstraf van een DAW-speelster. Het eerste schot werd goed gekeerd door keepster Britt Weert, maar het tweede was niet te stoppen. De Alkmaarse ploeg liet zich niet kennen en gingen er weer volop tegenaan. Dit werd beloond met twee fraaie doelpunten van Romee Heister (2-4).

Ook in het laatste kwart, terwijl twee DAW-speelsters waren uitgesloten, lukte het Donk niet om te scoren, behalve eenmaal met een strafworp. DAW speelde de laatste 30 seconden tactisch uit en zo bleef het 3-4.

DAW Dames 1 staat nu zevende in de 2e Bondsklasse, metdertien punten uit elf wedstrijden. De afstand met de drie voorliggers is nog te overbruggen, maar de drie achterliggers kunnen eenvoudiger aansluiten via hun inhaalwedstrijd.
Bekeken: 2172x