In een enerverende wedstrijd tegen de Big Bulls uit Almelo, trokken de Alkmaarse rugbyers uiteindelijk aan het langste eind. Halverwege stonden ze nog met 17-7 achter en het werd zelfs 22-7, maar in een nagelbijter van een slotfase keerden ze het tij en zegevierden met 22-24.

Alkmaar zette vanaf de aftrap meteen een serie goede aanvallen door goed samenspel, die dankzij Koen Bras met een try eindigde. David Dekker schopte het conversieschot tussen de palen (0-7). "Kat in het bakkie", dachten de Alkmaarders, maar Big Bulls nam het veldoverwicht over en kon uiteindelijk een ongeconverteerde try scoren (5-7).

De thuisploeg zette voor rust alles op alles en Alkmaar kwam onder zware druk. De beloning kwam in de vorm van twee try's, waarvan de eerste geconverteerd (17-7).

In de tweede helft hielden Alkmaar en Almelo elkaar in balans en werd lange tijd niet gescoord. Totdat de bal door een Bulls-speler ver de Alkmaarse verdediging in gekickt werd en via een lucky bounce bij een teamgenoot kwam. Die trapte de bal over de goallijn over, alwaar de Bulls winger kon afronden (22-7).

De wedstrijd leek op slot, maar Alkmaar team rechtte de rug en kwam terug. Na een serie goede aanvallen brak aanvoerder David Dekker door en speelde Shane den Heijer aan, die afrondde met een try (22-12). Dekker miste daarna wel de conversie.

Even later scoorde Den Heier opnieuw en deze keer kickte Dekker wel tussen de palen (22-19). Middels een aantal positiewisselingen hield Alkmaar het momentum. Job Dekker kon vervolgens vanaf zijn nieuwe vleugelpositie doorbreken en afronden met een try (22-24).

De Almeloërs gingen vol in de aanval en de gastploeg leek te bezwijken. Zeker toen een harde ingreep nodig was, die prompt een strafschop opleverde, dichtbij en recht voor de palen. Het spel werd echter eerst even stilgelegd voor de behandeling van Alkmaarse speler Atuli Shanidze, die tijdens de noodgreep zijn oor had ingescheurd.

De Bulls-kicker bleek na drie gemiste kicks zó onzeker dat de penalty, drie punten waard, toch uitgespeeld werd. Alkmaar kon de rangen nog drie minuten gesloten houden en met de overwinning naar huis.

Alkmaarse R.U.F.C. 1 staat nu zesde met zes keer winst en zes keer verlies. Het is nog erg spannend in het middenveld.
Bekeken: 2647x