Op dinsdagavond 30 januari wordt in Hotel De Rijper Eilanden een inspiratieavond gehouden voor het Midwinterfeest van 2018. Iedereen die het historische feest een warm hart toedraagt is van harte welkom op deze avond over de themaverandering van het evenement.

Nu op steeds meer plaatsen voor de kerstdagen festiviteiten in Charles Dickens stijl worden georganiseerd, vindt de organisatie van het Midwinterfeest het tijd om het unieke karakter te waarborgen en terug te grijpen naar onze eigen geschiedenis.

Die historie is rijk. In De Rijp stond in de eerste helft van de 19e eeuw een heel ander persoon centraal: Jan Boon (1758–1847). Deze laatste, zeer vermogende reder van De Rijp leeft voort door zijn nalatenschap, waar De Rijp nu nog financieel gebruik van maakt.

Ook Jan Adriaanszoon Leeghwater en Jan Janszoon Weltevree waren internationaal bekende Rijpers. Minder bekend, maar minstens zo belangrijk, was Adriaan Reland, hoogleraar oosterse talen, cartograaf en Neolatijns dichter. Zijn boek over de islam uit 1717 zorgde in heel Europa voor opschudding. Reland ligt begraven in de Grote Kerk.

Hoe het Midwinterfeest 2018 eruit moet gaan zien, wordt op 30 januari in een boeiend programma getoond. De avond begint om 20:00 uur.

Foto: Midwinterfeest vrijwilligersfeest in 2017 (Marco van Ammers Fotografie)
Pin It
Bekeken: 2970x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/