De waterpolodames van DAW kwamen zaterdag bij Gouwe 2 in Waddinxveen niet snel genoeg in de wedstrijd. De schade was halverwege 4-0 en die werd niet meer goed gemaakt. Het werd uiteindelijk 6-4. Romee Heister scoorde drie keer en Saskia Kansen eenmaal.

Na onder andere drie uitsluitingen, waarvan Gouwe 2 er twee kon afronden met een score, kwamen de dames al snel op een 3-0 achterstand. In het tweede kwart en begin derde kwart liep de achterstand nog eens op naar 6-0.

Vanaf dat moment kregen de DAW-dames meer vat op de wedstrijd en lukte het om de tegenstander terug te dringen. Nog voor het laatste kwart begon, stond het 6-2. Met nog twee minuten speeltijd en inmiddels 6-4 op het scorebord, leek het nog mogelijk om er een gelijkspel uit te slepen, maar ondanks het overwicht kon de Alkmaarse ploeg niet tot scoren komen.

DAW Da1 staat nu achtste in de 2e Bondsklasse A met 13 punten uit 12 wedstrijden. Het blijft nog spannend in de onderste helft van het klassement.
Bekeken: 2206x