Het Van der Meij College in Alkmaar wordt aangesloten op het duurzame warmtenet van de regio Alkmaar. Dinsdag werd hiervoor in bijzijn van wethouder duurzaamheid Jan Nagengast en onderwijswethouder Elly Konijn ondertekend met HVC. Met de aansluiting op het warmtenet wordt het Van der Meij de derde school aangesloten op het warmtenet.

Arjan ten Elshof, directeur Duurzame energie van HVC: "We juichen het toe dat het Van der Meij College ook overgaat op duurzame warmte. Ieder gebouw dat op het warmtenet wordt aangesloten draagt bij aan de vermindering van CO2-uitstoot. In het geval van het Van der Meij College levert dit jaarlijks een reductie van 125 ton op, te vergelijken met de vermeden uitstoot van ongeveer 50 auto’s die elk 20.000 kilometer per jaar rijden.’

In 2050 moeten in Nederland ruim 7 miljoen huishoudens van het gas af. Woningcorporaties, HVC en gemeente Alkmaar zetten zich daarom samen in voor een regionaal warmtenet.

Wethouder Nagengast: "Het Alkmaarse warmtenet is vrij uniek. De meeste warmteprojecten richten zich namelijk vooral op nieuwbouw, maar in Alkmaar gaat het warmtenet ook bestaande gebouwen van warmte voorzien. Juist omdat de bestaande bouw met beperkte isolatie doorgaans meer warmte verbruikt, kan aansluiten op het warmtenet een interessante optie zijn."

Het warmtenet is één van de maatregelen die het Van der Meij neemt om een steeds groener te worden. Ook komen er, naar verwachting nog dit jaar, honderden zonnepanelen op het dak.
Pin It
Bekeken: 2256x
https://ee.itk.ac.id/data/