Dylan van der Kolk van Topsport Tom van der Kolk heeft afgelopen weekend zich kunnen meten met de beste judoka's van het Europese continent. In Berlijn kwamen judoka's uit 38 verschillende landen samen voor een internationale krachtmeting. Ook deelnemers uit de sterke judo-landen als Azerbeijan, Israel en Turkije deden mee aan de European Cup.

In de categorie -60 kg waarin Dylan van der Kolk speelt, meldden zich 53 kandidaten. De eerste wedstrijd tegen de Pool Olof Loska was een pittige. De wedstrijd ging gelijk op maar vlak voor tijd wist Van der Kolk te scoren. Hierna vocht hij een wedstrijd tegen de Duitser Marko Babic, die Van der Kolk in een verwurging kreeg en moest aftikken.

Na het verslaan van de Oekraïner Ivan Prudius kwam Van der Kolk in de kwart finale tegenover de nummer één gerankte Roie Rosen uit Israel. Door een pakkingsfout kreeg Van der Kolk een wazari tegen. Na een reeks straffen van de Israelier leek Van der Kolk terug te komen in de wedstrijd. Vlak voor tijd scoorde de Alkmaarder een wazari, maar na het terugkijken van de videobeelden werd deze toch afgekeurd en verloor hij de wedstrijd.

De strijd om het brons tegen de Duitser Lennart Slamberger ging gelijk op maar de Alkmaarder kreeg uiteindelijk een wazari tegen. Helaas geen eremetaal voor Van der Kolk maar wel een verdienstelijke vijfde plaats op het internationale toernooi in Berlijn.

(Foto: aangeleverd, Dylan van der Kolk tijdens warming up.)
Pin It
Bekeken: 1983x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/