Vrijdagmiddag 4 mei staat het Regionaal Archief in Alkmaar net als de rest van Nederland in het teken van de Tweede Wereldoorlog. In de studiezaal van het archief voor het gebied van Castricum tot Texel, wordt extra aandacht besteed aan de oorlogsjaren en in samenwerking met de Stichting Alkmaar 40-45 (het bunkermuseum) wordt materiaal uit en over de oorlog tentoongesteld.

Van 15:00 tot 17:00 uur zal onder andere oud-archiefmedewerker en Tweede Wereldoorlog-expert Jan van Baar aanwezig zijn in de studiezaal het Regionaal Archief. Hij helpt mensen op weg die meer te weten willen komen over bijvoorbeeld over de rol van hun (groot)ouders in de oorlog.

Er worden tijdens de themamiddag spullen uit de archiefdepots en van het bunkermuseum tentoongesteld, zoals de “dagboekjes” van joodse Alkmaarder Abraham Drukker, die net als zijn vrouw en dochter omkwam in Auschwitz. Ook zijn er foto’s van Alkmaar in oorlogstijd te bekijken, en allerlei andere archiefstukken en spullen rond WO II in Alkmaar en de regio.

Mensen die zelf nog foto’s, films of documenten thuis hebben en dat aan het archief willen schenken of er meer over willen weten, kunnen terecht met vragen.

 

Meer informatie is te vinden op archiefalkmaar.nl/4mei.
Pin It
Bekeken: 2853x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/