Zondagmiddag werd na een intensieve coalitieonderhandeling van vier weken het coalitieakkoord 'Alkmaar aan zet' gepresenteerd. VVD, GroenLinks, PvdA, CDA en D66 zullen de aankomende vier jaar een coalitie vromen om een stabiel college te zijn.

Waar het college onder leiding van OPA de afgelopen vier jaar zich zich vooral lokaal heeft ingespannen steekt de nieuwe coalitie nadrukkelijk de hand uit naar de regio. "Wij staan open voor alle vormen van samenwerking'', zo is in het akkoord te lezen.  "Alkmaar is goed voor de regio en de regio is goed voor Alkmaar."

Opvallend daarbij is dat Alkmaar net als Heerhugowaard en Langedijk afscheid neemt van flink dichtgetimmerde coalitieovereenkomsten. Het huidige coalitieakkoord is vooral opgezet langs hoofdlijnen en laat veel ruimte voor invulling na overleg met de oppositiepartijen.

Ook de wens om te verduurzamen wordt gedeeld met de buren. Als het aan het nieuwe college ligt zal Alkmaar een energieneutrale gemeente worden. Zo zal er gekeken worden de inzet van lantaarnpalen als oplaadpunt voor elektrische auto's.

Het aantrekken van internationale evenementen wordt gezien als een belangrijke kans om Alkmaar nog beter op de kaart te zetten. Het streven is dan ook om jaarlijks een extra internationaal evenement naar de kaasstad te halen. Op dit moment wordt gekeken naar een internationaal straattheater voor de zomer van 2019.

Voor de horecaondernemers was vooral de visie op openingstijden van belang. Zij kunnen opgelucht ademhalen; de komende vier jaar mogen ze zelf bepalen wanneer ze sluiten. Met het akkoord werden ook de portefeuilles van de wethouders bekend. Meest opvallend daarbij is dat burgemeester Piet Bruinooge weer volledig verantwoordelijk wordt voor veiligheid.
Pin It
Bekeken: 3642x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/