TAQA maakte eerder in februari van dit jaar bekend dat het meer gasopslag wil creëren in de Bergermeer in Alkmaar. Werd de eerste stap uitgesteld, nu wil het energiebedrijf er nu toch werk van gaan maken. Het energiebedrijf is het proces begonnen om 1,2 miljard kubieke meter gas op te slaan in het gasopslag. Daarmee wordt de druk verhoogd van 133 bar naar 150 bar.

Voor de hogere druk hoeft er volgens het bedrijf geen milieu-effectreportage gemaakt te worden. Er hoeven ook geen werkzaamheden aan installaties of locaties verricht te worden. Maar het ministerie bepaalt of er daadwerkelijk geen milieu-effectreportage nodig is. Bij het verzoek van het bedrijf voor extra opslag kunnen het ministerie, de provincie, het waterschap en belanghebbenden inspraak geven en eventueel in beroep gaan. Na deze procedure zal het ministerie een besluit nemen.

De extra hoeveelheid gas die TAQA wil opslaan in de Bergermeer staat gelijk aan het gemiddelde jaarlijkse gasgebruik van ongeveer 750.000 woningen.
Pin It
Bekeken: 2872x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/