Bewoners van de Alkmaarse woonwijk De Hoef ervaren veel overlast van daklozen in hun buurt. Dit komt door een beddentekort in de nachtopvang aan de Jan van Heemstraat, waardoor veel daklozen op straat moeten blijven.

"Het gaat soms tot 3.00 uur 's nachts door. Ze zijn vaak hartstikke dronken, ze schreeuwen en gebruiken verbaal geweld. Het is verschrikkelijk", zegt een bewoner aan de Jan van Heemstraat tegen mediapartner NH Nieuws. "Ik kan er niet van slapen." De politie heeft beloofd meer te surveilleren, maar een oplossing is het niet.

De opvang wil graag meer opvangbedden, maar deze beslissing ligt bij de gemeente. Het CDA heeft vragen gesteld aan het college. "Er moet een oplossing komen, zodat de omwonenden geen overlast meer ervaren, de daklozen gewoon onderdak krijgen en het opvangcentrum geen 'nee' meer hoeft te verkopen", vertelt Iris Zeijlemaker van CDA Alkmaar.

Raadslid Tamara Vermeulen (VVD) heeft een oplossing op de plank liggen. Vorig jaar heeft de partij een motie ingediend om de daklozenopvang te verplaatsen naar het voormalig belastingkantoor en asielzoekerscentrum aan de Robonsbosweg. Deze motie wil de VVD afstoffen en opnieuw indienen.

De gemeente komt in de loop van de week met een reactie.
Pin It
Bekeken: 3332x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/