Bij Hortus Alkmaar staan meer dan 750 soorten geneeskrachtige planten. Zaterdag 1 september start een zevendelige basiscursus ‘Geneeskrachtige kruiden’ over wat een deel van deze planten voor de mens kan betekenen en hoe ermee te werken.

Kruidengeneeskundige en drogist Marieke Kraakman leert deelnemers hoe en waar de geneeskrachtige planten te vinden zijn, welke werkzame stoffen erin zitten en hoe ze toe te passen. Je raakt vertrouwd met de botanie, signatuur en inhoudsstoffen van de behandelde planten, en je leert spelenderwijs een kruiden top-10, de orgaanklok en de homotoxicose-leer kennen.

Iedere les bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Je gaat op zoek naar de planten die in de les besproken worden en soms ook oogsten voor het maken van een olie, zalf, tinctuur, thee, smoothie of kruidenboter. Ook de werkzaamheid van keukenkruiden komt tijdens de lessen aan bod.

De zevendelige cursus kost 197,50 per persoon, inclusief alle materialen en kruidenthee en wordt vanaf 1 september iedere zaterdag gegeven van 13:00 tot 16:00 uur. Meer informatie op hortusalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2306x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/