De bij Halte Werk ontslagen cliëntenraad krijgt bijval van de Landelijke Cliëntenraad (LCR), in hun strijd om hun ontslagen terug te draaien. Dit meldt het NHD. De zeven raadsleden werden door het bestuur van de regionale sociale dienst beschuldigd van intimiderend gedrag en politiek getint advies. Drie van hen stapten naar de rechter toen het bestuur voet bij stuk hield.

De cliëntenraad is een wettelijk verplicht orgaan dat ook ongevraagd advies mag geven. Dit zou het op intimiderende wijze gedaan hebben en de zeven zouden zich steeds meer als politieke partij zijn gaan gedragen, maar het bestuur gaf 'omwille van de privacy' geen duidelijke voorbeelden.

Volgens de drie die hun ontslag aanvechten kan een bestuur haar cliëntenadviesraad alleen ontslaan op advies van diezelfde raad. Zo kunnen kritische adviseurs niet zomaar aan de kant worden geschoven. Alkmaars wethouder Paul Verbruggen is inmiddels bestuursvoorzitter. Hij kreeg van zijn voorganger, de Heerhugowaardse wethouder Gido Oude Kotte te horen dat die regel niet zo star is als hij lijkt.

Volgens Bart van Groen, ex-secretaris van het de ontslagen raad, kan dat niet.  Hij stelt tegenover het NHD dat het drietal gedwongen is tot een rechtszaak, omdat het bestuur weigert te bemiddelen. Hij laat ook weten blij met de steun vanuit de LCR in Den Haag. Het Halte Werk bestuur gaf geen reactie op de bijval.
Pin It
Bekeken: 2667x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/