Al acht jaar biedt het Respijthuis in Alkmaar hulp aan mantelzorgers. Hier kunnen mantelzorgers de persoon voor wie ze zorgen tijdelijk onderbrengen om zelf te genieten van een welverdiende vakantie. ''Of om te voorkomen dat ze zelf overspannen raken'', aldus Petra Oxfort, coördinator van het huis.

Nu dreigen de openingstijden van het Respijthuis door een tekort aan vrijwilligers beperkt te worden, meldt mediapartner NHnieuws. "Er ontstaan gaten in het rooster die we nu nog kunnen opvullen, maar hoe lang nog? Voor nu redden we het nog, maar als dit zo doorgaat moeten we binnen korte tijd misschien bepaalde dagen van de week dicht", vertelt een bezorgde Petra.

Vrijwilligers van het Respijthuis zijn minimaal één dagdeel per week aanwezig. In de ochtend, middag, avond maar ook de nacht. De werkzaamheden bestaan uit het zetten van een kopje koffie voor de patiënt, het maken van een praatje of samen een wandeling maken.

Voor de echte zorgtaken is een verpleegkundige aanwezig. Een zorgachtergrond is daarom niet nodig om vrijwilliger te worden. Wat wél een vereiste is, is affiniteit met de medemens, flexibel zijn, en open staan voor allerlei verhalen. Aanmelden als vrijwilliger kan via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Pin It
Bekeken: 2983x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/