Vorige week trok Politie Noord-Holland een reeks meldingen na op zoek naar drugs, wapens, gestolen goederen en andere illegale of 'ondermijnende' praktijken. Inmiddels is duidelijk dat er ook in Alkmaar en Heerhugowaard meerdere succesvolle invallen zijn uitgevoerd. Dit liet een woordvoerder van de politie weten.

In gemeente Alkmaar werden twaalf panden gecontroleerd. In totaal bleek er in drie panden sprake te zijn van illegale bewoning, afwezige vergunningen en gebrek aan brandveiligheid. Daarnaast werd in een pand hennepkwekerij met ongeveer 400 planten gevonden en ook plantenresten. Er zijn een auto, een motor en een scooter in beslag genomen middels de 'pluk ze' wet, waarmee wederrechtelijk verkregen voordeel afgenomen kan worden.

In Heerhugowaard was er heel veel loos met één bepaalde woning. De illegale bewoner is aangehouden vanwege heling en merkfraude, maar ook bedreiging. In beslag genomen zijn 400 euro in cash, een auto, namaak merkkleding en diverse vermoedelijk gestolen auto-onderdelen. Het betreft een dure set velgen en een verlichtingsset. Er werd ook hennep aangetroffen.

De eerste invallen vorige week waren in Zaandam en het was meteen jackpot. Bij elkaar is vorige week beslag gelegd op 10.000 euro aan geld, een aantal dure auto's, een tiental gestolen scooters en fietsen, en een grote hoeveelheid harddrugs en hennep.

De politie kreeg assistentie van het Openbaar Ministerie, Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit en ruim twintig gemeenten in het werkgebied. De instanties hebben veel baat gehad bij meldingen van betrokken bewoners, met name anonieme meldingen.
Pin It
Bekeken: 3250x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/