Sinds donderdag rijdt elke week de BoodschappenPlusBus vanaf het Alkmaarse wijkcentrum De Rekere. Wijkvereniging Huiswaard, gehuisvest in het wijkcentrum, wil meer activiteiten ondernemen voor kwetsbare ouderen. Naast ritjes naar de supermarkt of winkels, zal het busje ook voor uitstapjes ingezet gaan worden.

Ouderen met een lichamelijke beperking of weinig vrienden en familie zijn vaak aan huis gebonden. Om hen meer onder de mensen te brengen passeerden meerdere ideeën de revue bij wijkvereniging Huiswaard, waaronder de BoodschappenPlusBus. Zo'n bus rijdt al enige tijd in Bergen rond. Beter goed gejat, dan slecht bedacht.

PvdA Alkmaar omarmt initiatieven als deze en heeft onderzocht wat de mogelijkheden waren om er eentje in de gemeente te laten rijden. Raadslid Katinka Kerssens en fractie-assistent Retty de Water brachten verschillende organisaties met elkaar in contact. De PvdA'ers waren donderdag aanwezig bij de eerste rit, samen met Arie Epskamp van de Seniorenpartij Alkmaar.

Met de BoodschappenPlusBus wordt niet alleen boodschappen gedaan, ook kan de bus worden ingezet voor dagtripjes naar bijvoorbeeld een museum of het strand. Deelnemers worden gehaald en gebracht en bij ieder uitstapje wordt gezamenlijk koffie of thee gedronken. De kosten variëren tussen de 3 en 30 euro, afhankelijk van de activiteit. (foto: Twitter @PvdAAlkmaar)
Pin It
Bekeken: 2772x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/